توزیع تجهیزات اکتیو شبکه شامل : (سوئیچ ، راوتر ، Media Convertor و...) با برندهای Tellabs, Cisco , D-Link , Planet , Patton , huawei , Foundryو...
تأمین و توزیع تجهیزات پسیو شبکه شامل : (کابل شبکه ، سوکت ، داکت ، پچ پنل و...)
شبکه های مخابراتی
مقدمه
آنچه از گذشته عملکرد شبکههای مخابراتی قدیمی شامل شبکههای خطی یا رادیویی ، آنالوگ یا دیجیتال حاصل میشود، عدم جامعیت اینگونه شبکهها را در ارائه امکانات مطلوب و ظرفیت مورد نیاز و همچنین صرف هزینههای اقتصادی بسیار بالا در مقایسه با توزیع جغرافیایی و جمعیتی است، لذا طرح و توسعه چنین شبکههایی با حجم ارسال اطلاعات محدود و تعداد مسیرهای غیر منطقی ارسال (بخصوص از جنبه تعمیر و نگهداری و تأمین پرسنل و قطعاتی یدکی) ، غیر اقتصادی است.
از سوی دیگر در حال حاضر به علت قدیمی بودن معیارها و مبانی فنی طرحهای مزبور و عدم تطبیق آنها با پیشرفتهای سریع در فن آوری مخابرات (بخصوص در زمینه روج پردازش اطلاعات) و افزایش چشمگیر ظرفیت و حجم بالای مبادله اطلاعات در کوتاهترین زمان ممکن از یک طرف و حداقل سازی هزینههای طرح و ساخت و نگهداری ، تأمین پرسنل و قطعات یدکی از طرف دیگر ، طراحان را بر آن داشت که به فکر جایگزینی ، توسعه و تغییر در چگونگی طرح و اجرای شبکههای مخابراتی بیفتند.
بطوری که مناسبترین شبکههای ارتباطی بر اساس عوامل مختلفی همچون ظرفیت ، کیفیت انتقال ، فاصله گسترش ، نوع محیط و ناحیه فعالیت ، سرعت و ارزش طرح و ساخت ، نصب و راه اندازی ، تعمیر و نگهداری طراحی و مورد استفاده گیرند. متداولترین شبکههای مخابراتی (شامل شبکههای خطی وشبکههای رادیویی) به شرح ذیل می باشد:
1-شبکههای خطی
2-شبکههای فیبر نوری
3-شبکههای رادیویی
-شبکههای رادیویی VHF
4-شبکه های مایکروویو
-شبکههای خط دید مستقیم
5-شبکههای تروپو (T.S)
6-شبکههای ماهوارهای (S.N)
شبکه های کامپیوتری
مقدمه
گروهی از کامپیوترها و وسایل مرتبط دیگر که بوسیله تسهیلات ارتباطی به یکدیگرمتصل میشوند.ارتباط موارد مذکور در یک شبکه ممکن است با اتصالات دائمی مثلاکابل ها, یا اتصالات موقتی چون خطوط تلفن یا دیگر پیوندهای ارتباطی باشد.یک شبکه میتواند به کوچکی یکشبکه محلی , متشکل از چندکامپیوتر, چاپگر و وسایل دیگر باشد و یا از تعداد زیادی کامپیوتر کوچک و بزرگ , که درنقاط جفرافیایی مختلف توزیع شده اند, تشکیل شود.
هدف
شبکههای رایانهای را میتوان برای اهداف مختلف استفاده کرد:
- تسهیل ارتباطات: با استفاده از شبکه، افراد میتوانند به آسانی از طریق رایانامه (E-mail)، پیامرسانی فوری، اتاق گفتگو (Chat room)، تلفن، تلفن تصویری و ویدئو کنفرانس، ارتباط برقرار کنند.
- اشتراک گذاری سختافزارها: در یک محیط شبکهای، هر کامپیوتر در شبکه میتواند به منابع سختافزاری در شبکه دسترسی پیدا کرده و از آنها استفاده کند؛ مانند چاپ یک سند به وسیله چاپگری که در شبکه به اشتراک گذاشته شدهاست.
- اشتراک گذاری پروندهها، دادهها و اطلاعات: در یک محیط شبکهای، هر کاربر مجاز میتواند به دادهها و اطلاعاتی که بر روی رایانههای دیگر موجود در شبکه، ذخیره شدهاست دسترسی پیدا کند. قابلیت دسترسی به دادهها و اطلاعات در دستگاههای ذخیرهسازی اشتراکی، از ویژگیهای مهم بسیاری از شبکههای است.
- اشتراک گذاری نرمافزارها: کاربرانی که به یک شبکه متصل اند، میتوانند برنامههای کاربردی موجود روی کامپیوترهای راه دور را اجرا کنند.